Normal_582102774_1280x720

Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw komt op 5 april aanstaande naar de Universiteit van Amsterdam (UvA). Studenten Economie en Bedrijfskunde gaan in het interviewprogramma Room for Discussion met hem in gesprek over een viertal maatschappelijke thema’s. Dat meldt de Universiteit van Amsterdam. 

Aan bod komen de onderwerpen populisme, de vertrouwensdemocratie, klimaatverandering en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de jonge generatie. Vooral dat laatste vindt Terlouw erg belangrijk. Hij maakt zich zorgen over de problemen in het klimaat en vindt dat het aan de jongere generatie is om daar iets tegen te doen.

De Room for Discussion is gratis bij te wonen en vindt van 13.00 tot 14.00 uur plaats in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. In het programma komen wekelijks allerlei opinieleiders, politici en wetenschappers aan het woord over actuele (economische) onderwerpen. De interviews trekken meestal een groot publiek, wat ook precies het doel is van Room for Discussion.

De studenten Economie en Bedrijfskunde hopen dat het bezoek van Terlouw ook veel belangstelling op zal leveren. Terlouw, inmiddels 85 jaar, is als schrijver vooral bekend van zijn kinderboeken Oorlogswinter en Koning van Katoren. Hij was daarnaast onderzoeker aan Massachusetts Institute of Technology in de VS en sloot zich eind jaren ‘60 aan bij D66. Later was Terlouw minister van Economische Zaken en vicepremier in kabinet-Van Agt II.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids