Normal_studentenkamer__studentenhuis__student__hbo__wo__huurprijs

Het aantal studentenhuizen in Wageningen wordt steeds groter. Nu de gemeente een vergunning heeft gegeven om aan de Roghorst van een leegstaande woning een studentenhuis te maken, zijn de buurtbewoners boos. Zij willen dat er strengere regels komen wat betreft de huisvesting van studenten in hun plaats. Dat meldt de Gelderlander.

Belangenvereniging Bewoners Roghorst en buurtbewoners zijn het niet eens met de verbouwplannen voor het studentenhuis aan de Roghorst. Hun bezwaar mocht echter niet baten. Wethouder Han ter Maat blijft echter bij het standpunt van de gemeente, ook al is hij op de hoogte van het ongenoegen van de omwonenden. Omdat het aantal studenten in Wageningen ook steeds verder toeneemt, denkt de wethouder er wel over om de regels wat betreft studentenhuizen verder aan te scherpen. Maar voorlopig kan hij mensen die volgens de regels een vergunning aanvragen niet weigeren.

Een vergunning voor het verhuren van kamers wordt alleen afgegeven als binnen een straal van 50 meter rond de te verbouwen woning niet te veel andere studentenhuizen zijn. Dat geldt voor hoogstens 15 procent van de totale bewoning binnen die straal. Volgens bewoners van de Wageningse wijk zijn er binnen die 50 meter van het nieuwe studentenhuis al veel meer studentenhuizen dan het maximale percentage. De bewoners komen in actie omdat ze vrezen dat ze straks op een soort campus wonen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids