Normal_robot23525

Een gecombineerd team van Fontys-studenten, middelbare scholieren en studenten van TU/e heeft in Orlando (VS) de finale van de FIRST Robotics Competition gewonnen. Hiermee waren zij de beste van 67 scholierenteams uit tientallen landen over de hele wereld. Dit meldt NU.nl.

Zaterdag was de robot van Team Rembrandts de snelste tijdens de 'best of three'-finale. Robots moesten op een hindernisbaan tandwielen ophangen, ballen schieten en touwklimmen. Team Rembrandts bestaat uit studenten van Fontys Hogeschool Engineering, leerlingen van het Zwijsen College in Veghel, het Heerbeeck College in Best, het Summa College in Eindhoven en studenten van de TU/e. Aan de First Robotics Competition in de VS doen honderden scholierenteams uit tientallen landen mee. 
 
Vorig weekend won het team in Florida al de Industrial Design Award met hun ontwerp voor een robot. Aan de wedstrijd deden 49 teams met hun eigengebouwde robot mee. Zo moest bijvoorbeeld de behendigheid van de robot getest worden met een bal die via stoomdruk moest worden weggegooid. Ook moesten de robotten tegen een object omhoog klimmen. Team Rembrandts wist de halve finale te halen, maar won deze net niet. De jury was niettemin zwaar onder de indruk van de functies van de robot, van de marketing die het team er omheen had bedacht en vooral van het design. Daarom kreeg het team uiteindelijk de prijs voor het beste design. 
 
In april gaat Team Rembrandts weer terug naar de Verenigde Straten om met hun robot deel te nemen aan de Vex Worlds. Die competitie is weer een stap hoger dan de First Robotics Competition. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids