Dr. Pol, foto: TheDrPol (CC BY 2.0)

Vrijdag 10 maart zendt Nationale Geographic een speciale aflevering uit waarin Dr. Pol van het tv-programma The Incredible Dr. Pol een bezoek brengt aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Dr. Pol. bezocht de faculteit waar hij zo'n vijftig jaar geleden afstudeerde ter gelegenheid van de honderdste aflevering van het populaire programma over zijn dagelijks werk als dierenarts in Amerika. Dit meldt Universiteit Utrecht.

De nu 74-jarige Dr. Pol werd in Drenthe geboren. Tijdens zijn studietijd in Utrecht deed hij mee aan een uitwisselingsproject in de Verenigde Staten. Daar is hij gebleven en heeft met zijn vrouw in Michigan een eigen vee- dierenartspraktijk opgezet. Sinds 2011 is het dagelijks reilen en zeilen van zijn praktijk te zien bij Nationale Geographic. Tijdens zijn bezoek vorig jaar september blikte dr. Pol terug op zijn studententijd.

Sindsdien is er veel veranderd in het (diergeneeskundig) onderwijs. Zo werkt dr. Pol vaak zonder moderne apparatuur terwijl studenten van nu leren gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Dat leverde interessante discussies op met studenten en docenten van de opleiding. Studenten kregen daarnaast de gelegenheid vragen te stellen, bijvoorbeeld over de verschillen met Amerika in dierenwelzijn en antibiotica-gebruik. Het belangrijkste advies van dr. Pol aan de studenten: "Be confident en gebruik je boerenverstand."

De speciale aflevering van The Incredible Dr. Pol met het bezoek aan Utrecht wordt vrijdag 10 maart om 22.00 uur uitgezonden bij National Geopgraphic.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids