Normal_computer__internet__kinderen__digitaal

Het Wetenschapsknoopunt Erasmus Universiteit Rotterdam gaat digitaal. Er zijn nu vijf leerzame gratis animaties 'E-tivities' waarin leerlingen uit de bovenbouw door opdrachten spelenderwijs kennismaken met onderzoekend leren. Ook leren ze in de filmpjes wetenschappers van de universiteit kennen, die een minicollege geven. Dat meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een ‘E-tivity’ is een digitale instructie-animatie met praktische onderzoeksopdrachten voor in de klas. Scholen kunnen deze lessen gratis aanvragen bij het Wetenschapsknooppunt. Er zijn E-tivities in de thema’s Geneeskunde – Spieren, Filosofie – Vragen stellen, Psychologie – groepsdruk, Economie – Inflatie, Rechten – Kinderrechten. De leerlingen leren hoe een onderzoek is opgebouwd, wat een hypothese is en dergelijke. Ook doen ze zelf een onderzoekje dat ze in de klas presenteren.

De E-tivities zijn ontwikkeld om in de klas aan de slag te gaan met onderzoekend leren. De leerkracht begeleidt de leerlingen met de digitale docent-instructie. De E-tivity kan worden ingezet als losse les, als serie lessen of als aanvulling en/of warmmaker voor het Erasmus Junior College. Via www.eur.nl/scholen/basisonderwijs/aanbod/e_tivities/ zijn alle modules gratis beschikbaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids