Normal_collegezaal__studeren__leeg__daling__universiteit__hbo__hoger_onderwijs

Afelopen 14 oktober is door vertegenwoordigers van de medezeggenschapsraden van 14 universiteiten besloten om het al bestaande landelijk overleg van de universitaire medezeggenschap zichtbaarder en slagvaardiger te maken. Hiertoe wordt een vereniging opgericht onder de naam LOVUM: Landelijk Overleg Universitaire Medezeggenschap. Dit meldt LOVUM.

De vereniging heeft primair als doel om op landelijk niveau de belangen van de universitaire medezeggenschap in algemene zin te bevorderen, bijvoorbeeld op het gebied van zaken als onderwijskwaliteit en universitair vastgoed, alsmede de medezeggenschap van personeel en studenten op universiteiten te optimaliseren. De vereniging neemt daartoe deel aan discussies over het functioneren van de medezeggenschap in het hoger onderwijs en biedt een platform om ervaringen, informatie en kennis uit te wisselen. 
 
LOVUM beoogt ook het aanspreekpunt te zijn voor externe partijen zoals het ministerie van onderwijs en de VSNU als het gaat om universitaire medezeggenschap. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids