Logo_universiteit_twente_ut__voortaan_gebruiken_als_logo

Vier studenten van de Universiteit Twente (UT) zijn geselecteerd voor het University Innovation Fellow-programma van Stanford University. Samen vormen zij de zogeheten Leadership Circle: een team van studenten dat zich gezamenlijk inzet om de mogelijkheden voor hun medestudenten op het gebied van ondernemerschap en innovatie te verbeteren. Dit meldt de UT.

De Universiteit Twente is de eerste Europese universiteit die mag deelnemen in het prestigieuze programma. “We zijn trots dat Stanford voor ons heeft gekozen, we vormen daarbij graag de springplank naar Europa”, aldus Victor van der Chijs, voorzitter van het College van Bestuur van de UT.
 
Studenten David Goedicke (Master Human Media Interaction), Jos van 't Hof (Master Electrical Engineering), Arian Hohmann (Bachelor Creative Technology) en Marjanne Luinstra (Master Industrial Engineering and Management) brachten de afgelopen maanden het innovatie-ecosysteem in Twente in kaart. Vervolgens formuleerden ze kansen en uitdagingen om dat systeem te verbeteren en op welke wijze ze daar zelf een rol in kunnen spelen. Daarbij werken ze intensief samen met het team van het DesignLab, dat het traject met de studenten begeleidt en ondersteunt.
 
Gedurende het komende jaar gaan de studenten aan de slag met hun plannen. Ze krijgen daarbij ondersteuning vanuit Stanford en het University of Innovation Fellows-netwerk, met online trainingen, bijeenkomsten en uitwisselingen. Daarbij krijgen de studenten begeleiding vanuit experts maar versterken ze ook vooral elkaar door het uitwisselen van ervaringen. Op 21 november ontvouwen de studenten hun plannen tijdens het UIF Launch Event in het DesignLab.
 
De Universiteit Twente is de eerste Europese universiteit die deelneemt in het UIF-programma en vormt daarmee de brug naar het continent. De eerste contacten daarvoor werden gelegd in maart. Toen bezocht UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs samen met minister Bussemaker van Onderwijs de UIF Silicon Valley Meetup bij Stanford’s D.School, de jaarlijkse bijeenkomst van alle UIF-deelnemers. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids