Normal_studenten_conferentie_congres

De genomineerde studenten voor de Luchtvaartprijs 2016 zijn bekendgemaakt. Jaarlijks kunnen de drieëndertig lucht- en of ruimtevaart gerelateerde opleidingen met hun studenten meedingen naar de NLF-prijzen. Het NLF reikt deze awards uit om het belang en de belangstelling voor de Nederlandse lucht- en ruimtevaart te bevorderen. Dat meldt NLF.

De nominaties gebeuren op drie niveaus: mbo, hbo en wo. De genomineerden voor mbo zijn Lauren Bollen en Max Bovens (Leeuwenborgh) met Parkeersensoren en Matthias Heuvelman en Rochelle Wessels (MBO College Airport) met DChair.

Voor het hbo zijn genomineerd: Pieter Bas Breur (Hogeschool van Amsterdam) met een onderzoek naar het verbeteren van risicoperceptie door incident- en ongevalrapportages, Robin Walsmit (Hogeschool van Amsterdam) met 'A study to reduce No-Fault-Found', Menno van Ooijen (InHolland Delft) met 'Backrest Shroud Integration' en Argos Aether (InHolland Delft) met 'Project Argos Aether'.

De genomineerden op wo-niveau zijn: Team Micro (TU Delft) met 'Mars Interplanetary Cubesat and Research Orbiter', Team Reload (TU Delft) met 'Reliable Low Cost Aircraft Design' en Group 18 (TU Delft) met 'Rediscovering the Magnus Effect in Aeronautics'.

Het algemene thema waaraan de inzendingen moesten voldoen is: 'Stimuleren om te Excelleren'. De inzendingen zijn gericht op innovatie in luchtvaart en of ruimtevaart. Dat kan variëren van zeer diepgaand onderzoek tot zeer breed en algemeen toepasbaar. De genomineerden maken kans op de volgende prijzen: Anthony Fokker Prijs van 5000 euro voor wo-genomineerden, Generaal Snijders Prijs van 5000 euro voor hbo-genomineerden, Jan Dellaert Prijs van 2500 euro voor mbo Techniek, Albert Plesman Prijs van 2500 euro voor mbo Luchtvaartdienstverlening en Logistie, André Kuipers Ruimtevaartprijs van 2500 voor alle niveaus en Martin Schröder Luchtvaart Ondernemers Prijs van 2500 euro voor alle niveaus.

De winnaars worden bekendgemaakt op het NLF-gala op 28 oktober.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids