Foto: Erasmus Universiteit Rotterdam (Erik Fecken)

Uitwisseling van studenten en gezamenlijk onderzoek: de Erasmus Universiteit Rotterdam en University of Dubai (UD) hebben onlangs een smenwerkingsovereenkomst over dergelijke zaken getekend. De overeenkomst behelst onder andere de uitwisseling van studenten gedurende tenminste één semester en heeft een looptijd van vijf jaar. Dat meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wetenschappers van de Erasmus Universiteit kunnen onderzoekers van de University of Dubai helpen bij onderzoeksprogramma’s en Center for Executive Development (CED)- programma’s. Wetenschappers van de UD zullen de Erasmus Universiteit bezoeken voor bijvoorbeeld gezamenlijke programma’s. Verder omvat de MoU het organiseren van internationale stages, career placement en onderzoeksconferenties.

De samenwerking met UD past in de internationaliseringsstrategie van de Erasmus Universiteit. Zo wordt onder andere de uitwisseling van studenten met buitenlandse universiteiten gestimuleerd. Voor UD betekent de MoU een versterking van de onderzoekscapaciteit en ondersteuning in de ontwikkeling van hun academisch aanbod. De University of Dubai (UD) is twintig jaar oud en omvat drie faculteiten: Faculty of Business, Faculty of Engineering & IT en de Faculty of Law.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids