Normal_microfoon

Studenten van de Tilburgse Global Law-opleiding hebben Nomosphone gelanceerd, een podcastserie over actuele vraagstukken op het gebied van Global Law. Of het nu over migratie of internationale misdaad gaat, over klimaatverandering of wereldhandel, alles komt aan bod. Dit meldt Tilburg University.

In elke aflevering is aandacht voor de menselijke ervaring van het recht dat ingrijpt in samenlevingen over de hele wereld. De eerste Nomosphone aflevering gaat over de gevolgen van de burgeroorlog in Syrië en de vluchtelingencrisis op stateloosheid in de Europese Unie.

Naast thema-afleveringen bieden Nomosphone's Case Notes en Footnotes korte analyses van juridische actualiteiten. Case Note 001 gaat over de uitspraak van het Internationaal Strafhof in het proces tegen Al-Mahdi van 27 september jl. De afleveringen kunnen gratis worden gedownload op de Soundcloudpagina van Nomosphone in iTunes. De podcast volgen kan ook via Facebook.

Podcasts zijn een populaire vorm van digitale journalistiek die snel terrein wint. Dit project laat zien welke rol zij kunnen spelen in het onderwijs. De steun van Tilburg Law School aan Nomosphone laat zien dat zij waarde hecht aan innovatieve onderwijsmethoden die studenten stimuleren zich te verdiepen in maatschappelijke vraagstukken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids