Normal_universiteit_van_amsterdam_uva

De finale van de Universiteitsstrijd 2016 is gewonnen door de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hiermee hebben zij de titel 'de slimste universiteit van Nederland' verworven. Dit meldt de UvA.

Het team van de UvA stond in de finale tegenover het team van de Universiteit Leiden. De strijd werd uiteindelijk met 130 punten tegen 105 punten beslist in het voordeel van de UvA. Hiermee wint de universiteit een geldprijs, een bokaal en de titel 'de beste universiteit van Nederland'.
 
Aan de quiz deden naast de finalisten ook de Rijksuniversiteit Groningen, de Vrije Universiteit Amsterdam, de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Twente mee. Iedere universiteit werd vertegenwoordigd door een team van drie studenten, die op hoog niveau hun kennis lieten toetsen op het gebied van alfa, bèta en gamma wetenschappen. Kennis, redenatie en snelheid van denken stonden hierin centraal.
 
De NTR zond vanaf 12 september De Universiteitsstrijd 2016 elke werkdag uit. De presentatie was in handen van Harm Edens.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids