Normal_mg_6310_jerome-wassenaar-perskit-foto-racedag2-1100x400

Het kersverse Solar Team Twente heeft na een spannende race de Ilumen European Solar Challenge op het circuit Zolder in België gewonnen. Het team liet de twaalf concurrenten achter zich en versloeg bovendien een Tesla Model S. Zonneauto Red One was daarmee zowel de snelste als de zuinigste deelnemer. Dat meldt Universiteit Twente.

De 24 uurs race ging zaterdag 24 september van start. Het studententeam uit Twente eindigde zondag met vijf rondes voorsprong op de Tesla en zestien op de nummer drie. “De belangrijkste factor in deze race was de strategie. Het was een hele uitdaging om voor het eerst ook ‘s nachts te rijden met Red One, die natuurlijk gemaakt is om te blijven rijden op zonne-energie”, aldus Jeroen Minnema, strateeg van Solar Team Twente.

Van 8 tot 15 oktober 2017 neemt Solar Team Twente deel aan de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers zal Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van rijden. In 2015 finishte het Twentse team als tweede.

Solar Team Twente bestaat uit 20 studenten van Saxion en Universiteit Twente. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids