Nuna3

Het Nuon Solar Team van TU Delft heeft een ongeluk gehad met de zonneauto Nuna8S. Het voertuig raakte van de baan op het testcircuit in Lelystad en is daardoor beschadigd. De coureur bleef ongedeerd. Het team heeft nog maar enkele dagen om het voertuig te herstellen. Komende dinsdag vertrekt het team naar Zuid-Afrika voor de Sasol Solar Challenge. Dat meldt het Nuon Solar Team.

De wielkasten van de zonneauto zouden door het ongeluk beschadigd zijn. De zonnepanelen zijn ongedeerd gebleven. “We moeten nu heel snel de ophanging testen en ook bekijken we of de auto nog altijd aerodynamisch genoeg is. Maandag komen de laatste onderdelen binnen, dus het wordt erg krap”, zegt Winnifred Noorlander, woordvoerder van het team.

Het Nuon Solar Team doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Sasol Solar Challenge die plaatsvindt van 24 september tot en met 1 oktober. Het team dat hier in acht dagen tijd de meeste kilometers aflegt op de openbare weg heeft gewonnen. Het Nuon Solar Team hoopt dit jaar ruim 4500 kilometer te rijden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids