Logo_naamloos

Op expeditie om de stad, de studie én elkaar te leren kennen. 'Your EURban Expedition' is dit jaar het thema van de Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam van maandag 15 tot en met donderdag 18 augustus 2016. Zo’n 2900 nieuwe studenten doen mee. De Eurekaweek telt dit jaar een aantal nieuwe elementen, zoals kennismaking met culturele activiteiten en speciale aandacht voor nieuwe masterstudenten. Dat meldt Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voor deelnemers is de Eurekaweek de kans om stad, studie en campus te ontdekken, mensen te leren kennen nog voordat de studie begint en weten wat je allemaal naast je studie kunt doen. Het programma telt dit jaar een aantal nieuwe elementen. Zo is er op de woensdag ‘Broaden Your Horizon’ op verschillende locaties in Rotterdam. Studenten krijgen letterlijk de kans hun horizon te verbreden: het volgen van een hiphop les, relaxen tijdens een yoga workshop of een bezoek aan voetbalclub Sparta.

Daarnaast zijn er dit jaar speciale activiteiten voor nieuwe masterstudenten, studenten die dus al elders een bacheloropleiding hebben gevolgd. Zo is er een mastertraining die deelnemers alvast voorbereidt op het zoeken van een eerste baan, met inspirerende toespraken door hoogleraar en oud-premier Jan-Peter Balkenende en Jeffrey Kwee, Alliance Manager bij CapGemini.

De Erasmus Universiteit wordt ook steeds internationaler. Daarom is er tijdens de Eurekaweek onder andere uit een aparte opening voor studenten van Engelstalige opleidingen, Nederlandse taallessen voor internationale studenten en een International Student Welcome Party.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids