Normal_sollicitatie

Universiteiten moeten meer aandacht besteden aan het sollicitatieproces. Dat vindt bijna de helft van de vijfhonderd Nederlandse universitaire masterstudenten die deelnamen aan een onderzoek van Business Talent Network (BTN). Studenten willen onder andere meer hulp bij het schrijven van hun curriculum vitae. Ook willen studenten graag weten hoe ze een gesprek moeten aangaan en hopen daarom op training in gesprekstechnieken. Dat meldt PW de Gids.

50 procent van de ondervraagde studenten denkt dat een traineeship hen kan helpen bij de start van hun carrière. Een traineeship creëert doorgroeimogelijkheden en uitdaging. Sommige studenten vinden zelf dat ze met een traineeship moeten beginnen. Een goede werksfeer is voor de studenten minder belangrijk dan een goed salaris.

Recruitmentplatform BTN vindt dat werkgevers die hoogopgeleide talenten zoeken uitdagende functies moeten creëren met een goed perspectief. Volgens BTN zijn afgestudeerde studenten daarnaar op zoek. “Natuurlijk hebben ze ook oog voor een behoorlijk salaris, een goede werksfeer en maatschappelijk zinvol werk”, zeggen de onderzoekers. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids