Normal_brief_geld_vijftig

Het Algemeen Bestuur van de universiteitenvereniging VSNU heeft besloten dat de universiteiten de nog resterende loonsverhoging uit het loonruimteakkoord door gaan voeren. Dit ondanks dat de onderhandelingen voor een nieuw cao in impasse verkeren. De loonsverhoging van 0,8 procent wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 uitgevoerd. Dat meldt VSNU.

Het bestuur is van mening dat de impasse er niet toe mag leiden dat medewerkers een loonstijging ontzegd wordt waar zij op grond van het loonruimteakkoord recht op hebben. Afgelopen zomer is in het akkoord afgesproken dat in de publieke sector in de jaren 2015-2016 een loonsverhoging van in totaal 5,05 procent wordt doorgevoerd. De universiteiten hadden al een loonsverhoging van 4,25 procent doorgevoerd, waardoor de resterende 0,8 procent was blijven liggen. Nu krijgen de universiteitsmedewerkers dit alsnog. De verhoging wordt uitgevoerd vanaf de uitbetaling van de salarissen in de maand september.

Eind mei zijn de onderhandelingen voor de cao Nederlandse universiteiten in impasse beland. De huidige cao loopt tot en met 1 juli 2016. Na die datum wordt de cao met een jaar verlengd. Wanneer de onderhandelingen voor een nieuwe cao worden hervat is nog niet bekend.

© Nationale Onderwijsgids