Normal_technische_universiteit_eindhoven__alleen_voor_tue___8_

De provincie Zeeland wil in Middelburg een university college openen met 600 studenten. De Technische Universiteit Eindhoven heeft aangegeven open te staan voor een nadere verkenning om een Zeeuwse technische universiteit op te zetten. Wel stelt de universiteit een aantal voorwaarden aan de plannen. Dat meldt Omroep Zeeland.

De TU Eindhoven staat open voor de plannen, maar stelt wel dat Zeeland zelf voor het geld moet zorgen. De huidige plannen voor een Zeeuwse technische universiteit kosten minimaal 25 miljoen euro. Verder  stelt de TU dat er genoeg hoogleraren moeten zijn die in Zeeland aan de slag willen. Ook is er toestemming van het Rijk nodig.

Gisteravond ging de provincie in gesprek met de TU Eindhoven over de plannen. In dit gesprek heeft de provincie het belang benadrukt van de technische universiteit voor Zeeland. Zo wil de provincie studenten aan hun regio binden. Het bedrijfsleven in Zeeland heeft belang bij goed opgeleid personeel, daarom wil de provincie de opleidingen van het university college afstemmen op wat de Zeeuwse bedrijven nodig hebben. 

© Nationale Onderwijsgids