Normal_copyright_stockfreeimages_chirurg_arts_handschoenen

De opleiding Urologie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam wordt stilgelegd voor een periode van zes maanden. Reden hiervoor is een conflict tussen artsen in opleiding tot specialist (aiossen) en de opleiders over de inhoud van de opleiding Urologie. Dit meldt AMC.

Vijf aiossen zijn inmiddels gestopt met hun werkzaamheden. Aanleiding voor het conflict was de visitatie van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). De opleiding Urologie kreeg begin dit jaar een nieuwe opleidingserkenning voor de duur van vijf jaar. Drie deelgebieden werden daar echter van uitgesloten. Volgens het AMC heeft het proces rond de visitatie ertoe geleid dat de spanningen op de werkvloer dermate hoog zijn opgelopen dat het opleidingsklimaat is aangetast. Voor de betreffende aisossen wordt een andere opleidingsplaats gezocht.
 
Er zijn inmiddels gesprekken geweest tussen de raad van bestuur en de aiossen. Begin volgende week proberen de opleiders urologie en de Centrale Opleidingscommissie van het AMC samen met de RGS tot een oplossing te komen.
 
De patiëntenzorg van de afdeling blijft gewaarborgd. De medische staf neemt de taken van de aiossen voorlopig over.
 
© Nationale Onderwijsgids