Logo_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Dit weekend is de eerste Hacking Health hackathon gehouden in de academische ziekenhuizen van Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen. In 48 uur moesten oplossingen worden bedacht voor diverse problemen in de gezondheidszorg door onder andere studenten en medici. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

De Hacking Health hackathon werd dit weekend voor de eerste keer gehouden. Aan het evenement deden 35 personen mee. Zowel studenten, medici, patiënten en computerdeskundigen lieten hun hersenen kraken in een poging om oplossingen te vinden voor problemen in de gezondheidszorg. Zij kwamen uiteindelijk met zes innovatieve plannen. Het beste plan volgens zowel de jury als het publiek was een spel waarmee familie en vrienden zich kunnen inleven in de wereld van een chronisch zieke. Om dit spel te kunnen realiseren krijgen de bedenkers professionele hulp. 
 
Volgens Henk Sapper van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) was de hackathon een succes en is het de bedoeling om het evenement volgend jaar weer te organiseren.