Normal_academie_gebouw_rug_groningen_broereplein_2

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft de samenwerking met gastdocent Ali Mohammed beëindigd, omdat hij op internet cursussen gaf als 'versiercoach'. De universiteit vindt dat dit werk niet samen kan gaan met zijn baan als gastdocent aan de bacheloropleiding Farmacie. Dit meldt RTV Noord.

Zijn activiteiten kwamen aan het licht doordat een studente van de RUG via de media aangaf door hem te zijn lastiggevallen. De 'versiercoach' zou daarbij zijn baan als gastdocent op de universiteit hebben gebruikt om indruk op haar te maken. Via een betaalde online cursus op YouTube liet hij mannen zien hoe ze vrouwen kunnen versieren en in bed kunnen krijgen. Tijdens het lesgeven aan de opleiding Farmacie veranderde Mohammed de titel van het gastcollege 'Communicatie met patiënten' naar 'Hoe versier je een patiënt?' De RUG benadrukt dat dit nooit de officiële naam van het vak is geweest.
 
De RUG was niet op de hoogte van de bijbaan van de gastdocent. De universiteit heeft in overleg met Mohammed besloten de samenwerking te beëindigen, omdat de filmpjes op YouTube niet passend waren voor een gastdocent. De man is inmiddels gestopt met zijn online activiteiten. 
 
© Nationale Onderwijsgids