Logo_ic-aqkmmc0agrnda9e6cwdpjnmdbwhdbajbaya6ezq

Het Tuk Tuk Team Twente, een spin-off van Solar Team Twente, doet mee aan de Rickshaw Run 2016 in India. De race gaat op 1 januari van start. Het zeskoppige team bestaat uit (oud)-studneten van de Universiteit Twente (UT) en hogeschool Saxion. Het team moet in twee Tuk Tuk's van Kochi in het zuiden van India racen naar Jaisamler in het noorden van India. De vervoersmiddelen worden voorzien van zonnecellen. Tijdens de race haalt het team geld op voor het goede doel. Dat meldt de Universiteit Twente. 

“Na de World Solar Challenge in Australië zijn zowel wijzelf als heel Twente toe aan een nieuw avontuur”, vertelt teamlid Mark Overbeek. “Wij jagen onze jongensdromen nog altijd na. Daarom gaan we dwars door India rijden in een Tuk Tuk. Het is fantastisch samen met je vrienden mee te doen aan één van de meest uitdagende races ter wereld en tegelijkertijd de goede doelen Make-A-Wish en Cool Earth te steunen.”

De Rickshaw Run duurt twee weken, waarin de teams 2500 kilometer in TukTuk's moeten afleggen door India. Het Team Twente zegt zich te onderscheiden van de rest door hun technische kennis. “We nemen zonnecellen uit de ruimtevaart mee om onze Tuk Tuk’s van energie te voorzien. Ook al is de techniek van een Tuk Tuk maar simpel, het Tuk Tuk Team Twente wil natuurlijk het maximale uit deze fantastische machines halen", aldus Overbeek.

De helft van de opbrengst doneert het team aan de Twentse afdeling van Make-a-Wisk foundation. De andere helft gaat naar Cool Earth, dat zich inzet voor de herplanting en het behoud van regenwouden. 

©Nationale Onderwijsgids