Normal_rss_entry-13244

(ANP) - De politie is dinsdagochtend massaal uitgerukt in verband met de dreiging van een schietpartij bij de universiteit van Leiden. Er zijn veel agenten ingezet om gebouwen te beveiligen.

Ook is er politiebewaking bij de Hogeschool Leiden aan de Zernikedreef. Bij het Leids Universitair Medisch Centrum staat geen zichtbare beveiliging.

De bedreiging kwam dinsdagochtend vroeg via internet binnen. De universiteit nam de dreiging serieus en heeft de politie ingeschakeld. "We hebben de politie op de hoogte gebracht en die heeft besloten de gebouwen in Leiden en onze vestiging in Den Haag te beveiligen'', aldus de woordvoerster van de universiteit. De colleges gaan dinsdag wel gewoon door. "We zien vooralsnog geen reden om te ontruimen.''

De politie onderzoekt van wie de dreiging afkomstig is. Op de verschillende beveiligde faculteiten waar de politie nadrukkelijk aanwezig is, lopen studenten rustig naar binnen en naar buiten. Er is normale bedrijvigheid.

Op Twitter circuleert een bericht van het Amerikaanse internetforum 4Chan waarin iemand dreigt met een schietpartij op de universiteit in Leiden. Volgens de politie is dit bericht echter niet de aanleiding geweest om de faculteiten te beveiligen. Volgens een woordvoerder is er bij de politie een ander dreigement binnengekomen waarna de politie besloot tot beveiliging over te gaan.

De verwachting is dat de politie niet de hele dag bij de faculteiten aanwezig zal zijn. "De sfeer in Leiden is rustig. Als het kan, gaan we de beveiliging afschalen'', aldus de politie.