Normal_groepswerk__studenten__laptop__buiten__hbo__uni

Van 10 tot en met 13 augustus organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) voor de derde keer het Erasmus Pre Academic Programme. Dit is een vierdaagse training voorafgaand aan het collegejaar waarin nieuwe eerstejaarsstudenten alles leren om goed voorbereid aan de studie te starten. Deze training is ontstaan omdat het voor aankomend studenten vaak een grote stap is om van de middelbare school naar de universiteit te gaan. Dat meldt EUR.

Het is voor eerstejaarsstudenten steeds belangrijker geworden om direct een goede start te maken. Daarom organiseert de EUR het trainingsprogramma om de eerstejaars zo'n start te bieden en daarmee de kans op studiesucces te vergroten. Het thema is 'Master your Future'. De aankomend studenten leren door middel van colleges, workshops en opdrachten in vier dagen alles om hun studie goed te kunnen starten. Zo wordt er onder meer gewerkt aan leiderschap, het bereiken van succes en effectief studeren. Ook maken de eerstejaarsstudenten kennis met de academische cultuur op de universiteit en bouwen ze alvast een netwerk op.

Uit onderzoek blijkt dat deelname aan de training leidt tot betere prestaties, grotere bevlogenheid en betrokkenheid, een goede studie-inzet en effectievere samenwerking met andere studenten en tutoren. De voorgaande deelnemers zouden zich ook meer in de breedte ontwikkelen door extra curriculaire activiteiten, zoals actief lidmaatschap van een studievereniging. Dit jaar nemen zo'n 185 eerstejaars deel aan de training. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

© Nationale Onderwijsgids