Normal_station_den_haag_hs_hollands_spoor

Vlakbij de Haagse Hogeschool worden 400 nieuwe studentenwoningen gebouwd. De woningen worden beheerd door studentenhuisvester DUWO. In juni werd voor de bouw een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Uit marktonderzoek blijkt dat er de komende jaren in Den Haag behoefte is een meer studentenhuisvesting dan eerst werd gedacht. Dat meldt DUWO. 

De cijfers van het marktonderzoek laten zien dat er een actuele behoefte is aan 1.570 studentenwoningen in Den Haag. Het laatste onderzoek werd gedaan in 2012, toen was er sprake van behoefte aan 1.600 studentenwoningen. Doordat er in de tussentijd veel studentenhuisvesting is bijgebouwd, was de verwachting dat er niet veel behoefte meer was. De belangrijkste oorzaak voor de grote behoefte zou de groei van het aantal studenten aan de Haagse dependance van de Universiteit Leiden zijn.

De woningen komen centraal te liggen, vlakbij het station Hollands Spoor en naast de Haagse Hogeschool. Behalve de studentenwoningen, komen er ook 250 woningen voor starters en 15.000 vierkante meter bedrijfsruimte. De studentenhuisvesting wordt wel als eerste gerealiseerd. De woningen worden gebouwd door de ontwikkelcombinatie Ten Brinke Groep en Pleft-Vos. De ontwikkelcombinatie en DUWO werken ook samen bij de aanstaande bouw van 440 studentenwoningen op de campus van de Universiteit Wageningen. 

© Nationale Onderwijsgids