Normal_klaslokaal_studeren_student_miamiclassroom_wiki_-c_

Studenten kunnen tijdens hun opleiding gebruik maken van de Erasmusbeurs als ze in het buitenland gaan studeren. Al meer dan drie miljoen Europese studenten maakten gebruik van deze beurs. Het nieuwe platform GaragErasmus verbindt deze studenten met potentiële werkgevers. Dit meldt Universiteit Leiden, als een van de partners van het platform. 

GaragErasmus is een Europees netwerk van studenten, universiteiten en ondernemingen en is sinds 2014 actief. Het idee achter het platform is om de 'Erasmus-generatie' de mogelijkheid te bieden eenvoudiger in contact te komen met potentiële werkgevers binnen heel Europa. Dit zou mensen moeten opleveren die nieuwsgierig zijn naar de wereld en met uitdagingen om kunnen gaan. Deze mensen zouden een sleutelrol kunnen vervullen in de toekomst van Europa.

Door het platform ontstaan er op steeds meer plaatsen in Europa sociale netwerken, gE4Cities, waarin oude-Erasmusstudenten aan bijvoorbeeld werk of opdrachten kunnen komen. Er zijn nu al gE4Cities in Lissabon, Athene, Tours, Praag, Istanbul en Warschau. Deze netwerken zijn ook een mobiele ontmoetingsplek om te netwerken, informatie te delen of sollicitaties te regelen. Nederlandse bedrijven kunnen bijvoorbeeld een bepaalde businesscase hebben en daaromheen een internationaal, multicultureel team willen bouwen van oud-Erasmusdeelnemers.

“Partijen die vroeger met veel moeite op zoek waren naar geschikte studenten, hebben het hierdoor in de toekomst veel eenvoudiger. Tegelijkertijd kunnen we zo onze alumni de kans bieden met bedrijven in contact te komen waar ze normaal gesproken misschien niet snel zouden belanden”, vertelt Nieke Campagne, loopbaanadviseur en beleidsmedewerker van Universiteit Leiden. Nieuwe Erasmusstudenten worden automatisch aan het netwerk toegevoegd. Oud-Erasmusstudenten, ook alumni, kunnen zich aanmelden via de website

© Nationale Onderwijsgids