Normal_uva_universiteit_van_amsterdam_logo_2

Op 8 januari viert de Universiteit van Amsterdam (UvA) haar 383-ste Dies Natalis. De universiteit viert dit jubileum met de uitreiking van twee eredoctoraten en de prijs voor de UvA Docent van het Jaar 2014. Dit meldt de UvA.

Tijdens de viering in de aula van de Amsterdamse universiteit worden eredoctoraten uitgereikt aan Dr. Chryssa Kouveliotou en Drs. Charlotte van Rappard-Boon. Kouveliotou is een van de meest invloedrijke hoge-energieastrofysici in de wereld. Zij doet onderzoek naar het waarnemen van bronnen van gammastraling in het heelal en de interpretatie van die waarnemingen. Van Rappard-Boon leverde een belangrijke bijdrage aan het erfgoedbeleid en de erfgoedinspectie in Nederland. Ook zette zij zich in voor het invoeren van internationale erfgoedverdragen om roofkunst en illegale kunsthandel te belemmeren.

Na de uitreiking zal prof. dr. Sjoerd Repping, hoogleraar Humane voortplantingsbiologie de Diesrede uitspreken. Het programma wordt afgesloten met de prijsuitreiking aan de UvA Docent van het Jaar. Na afloop vindt een receptie plaats in de hal van het Maagdenhuis. Aanmelden voor die Dies Natalis-viering kan op www.uva.nl.

© Nationale Onderwijsgids