Normal_convoy_of_mh-17_victims_on_the_highway

Ter nagedachtenis aan Willem en Marit Witteveen, een hoogleraar en een student van Tilburg University die beiden omkwamen bij de ramp met vlucht MH17, heeft Tilburg University een jaarlijkse Visiting Fellowship en een studieprijs ingesteld in de geest van hun werk en leven. De Witteveen Memorial Fellowship on Law and Humanities is een beurs voor jonge onderzoekers en de Marit Witteveen Award zal jaarlijks worden uitgereikt aan de meest getalenteerde eerstejaars student Liberal Arts and Sciences aan Tilburg University.

Willem Witteveen was hoogleraar aan Tilburg Law School en Marit studeerde Liberal Arts and Sciences aan de universiteit. Met de Witteveen Memorial Fellowship on Law and Humanities wil de universiteit jaarlijks een junior onderzoeker (promovendus of postdoc) de kans geven om zich gedurende drie maanden aan Tilburg Law School te ontplooien op het snijvlak van recht en geesteswetenschappen. 

De Marit Witteveen Award zal jaarlijks worden uitgereikt aan de beste Liberal Arts and Sciences student van het eerste jaar van deze opleiding aan Tilburg University. Met de prijs, ter waarde van 250 euro aan boekenbonnen, wil de universiteit jong talent stimuleren.

© Nationale Onderwijsgids