Normal_installatie-rff

De Rijksuniversiteit Groningen heeft gisteren nieuwe Rosalind Franklin Fellows geïnstalleerd. Er werden zeventien nieuwe fellows geïnstalleerd. Het Rosalind Franklin programma is bedoeld om de vertegenwoordiging van vrouwelijk internationaal talent op het hoogste niveau van de academische onderwijsinstelling te vergroten. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

De zeventien nieuwe fellows werden tijdens een feestelijke plechtigheid geïnstalleerd. Rector magnificus Elmer Sterken was hierbij aanwezig. Naast de officiële installatie werden tijdens de ceremonie de nieuwe fellows in een videoportret voorgesteld en hun onderzoek gepresenteerd.
 
Het Rosalind Franklin programma heeft tot doel om meer ruimte voor getalenteerde vrouwelijke onderzoekers te creëren binnen de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast wordt door middel van het programma het aantal vrouwelijk wetenschappers met een vaste aanstelling bij de RUG omhoog gebracht. Sinds het begin van het programma zijn al meer dan 70 fellowships toegekend. Rector magnificus Elmer Sterken: ‘Het programma geniet inmiddels mondiale bekendheid en krijgt op verschillende universiteiten navolging.’
 
De zeventien nieuwe fellows zijn:
› Malika Ammam
› Ykelien Boersma
› Sophia Bruggeman
› Dorina Buda
› Maria Colomé Tatché
› Merel Keijzer
› Mónica López López
› Martine Maan
› Maaike Oosterveer
› Raquel Ortega Argiles
› Sonja Pyott
› Anna Salvati
› Romana Schirhagl
› Susanne Täuber
› Kathrin Thedieck
› Brigit Toebes
› Stefania Travagnin
 
© Nationale Onderwijsgids