'Wacht hier' bord

De 3 technische universiteiten van Nederland worden overstelpt met aanmeldingen. De TU's uit Delft en Eindhoven zijn op zoek naar oplossingen om de aankomende eerstejaarsstudenten allemaal te kunnen faciliteren. De universiteit Twente heeft nog wel de benodigde capaciteit; zij hebben al extra ruimte geregeld. Dit meldt de Stentor.

Creatieve oplossingen
De universiteiten zoeken creatieve oplossingen om de hoge aantallen aanmeldingen te kunnen verwerken. De beginnende studenten moeten er rekening mee houden dat ze wellicht tentamens moeten maken in tenten, kerken, of sport- of bedrijfshallen. Ook is een avondrooster een mogelijkheid, net als colleges in theaters, concertzalen of bioscopen. 
 
Extra ruimte
Bij de TU Delft en de TU Eindhoven zou er gesproken worden over het inhuren van extra zalen. De Universiteit Twente heeft de benodigde capaciteit om de hoge aantallen leerlingen te verwerken al in huis, aldus woordvoerder Bertyl Lankhaar. De UT heeft echter al een bedrijfshal naast de campus in gebruik genomen als extra tentamenruimte. 
 
Tijdelijk 
De studentenorganen geven aan zorgen te hebben over de kwaliteit van het onderwijs. Zij zijn bang dat deze te lijden zal hebben onder de maatregelen. In reactie hierop zegt TU Delft-woordvoerder Michel van Baal dat er geen reden is 'te dramatisch te doen'. Volgens hem gaat het om een tijdelijke maatregel voor de eerste 2 of 3e maanden.
 
© Nationale Onderwijsgids