Logo_utrecht_summer_school

Donderdag 10 juli gaat de 29ste editie van de Utrecht Summer School officieel van start. Zo'n 3000 studenten van over de hele wereld komen dan naar de campussen van de Universiteit Utrecht en de Hogescholen.

Dankzij samenwerkingen met partneruniversiteiten kunnen studenten in één zomer studeren aan topuniversiteiten op verschillende continenten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een paar weken in Utrecht studeren, en een paar weken aan Fudan University: een topuniversiteit in Shanghai.

De specialiteiten van verschillende universiteiten worden door de Utrecht Summer School gecombineerd in één cursus. “Hiermee loopt de Utrecht Summer School vooruit op een mondiale trend: studenten willen tijdens hun zomervakantie steeds méér tijd besteden aan studie, maar ze doen dat wel graag op verschillende plekken”, aldus Jeroen Torenbeek, directeur van de Utrecht Summer School. Zo zien ze ook nog iets van de wereld en proeven ze van verschillende culturen.

Extra bijzonder is dat een aantal Utrechtse docenten deze zomer te gast zal zijn op universiteiten in het buitenland om zomercursussen te geven. Op deze manier wordt niet alleen via de studenten kennis uitgewisseld, maar ook via docenten.

Deze vernieuwingen, en het voortdurende succes van de Utrecht Summer School, worden tijdens de openingsceremonie op 10 juli nog eens extra belicht. Samen met de al aanwezige studenten en de betrokken docenten wordt een toast uitgebracht op een succesvol jaar.

© Nationale Onderwijsgids