Normal_zon-licht-zonlicht-biologische_klok

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en aardgasleverancier GasTerra hebben hun samenwerking met drie jaar verlengd. Dankzij de samenwerking kan de succesvolle 'Jouw Energie van Morgen'-truck, ook wel de RUG Discovery, blijven rijden. Dit meldt de RUG.

De afgelopen drie jaar was GasTerra als sponsor van de RUG Discovery. De truck met een team van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een succes op middelbare scholen. In de truck staat het thema energie centraal. Scholieren kunnen bijvoorbeeld experimenteren met het opwekken van energie uit zonlicht of trillingen.

Toekomstige energiescenario’s zijn een zaak van een lange adem en de scholieren van nu moeten daar invulling aan geven. Maar de gemiddelde leerling weet relatief weinig over energie. Dat is dan ook een belangrijke reden om de missie voort te zetten”, aldus GasTerra.

“Bovendien is de truck al jarenlang een waardevolle stap in het kiezen van een studie”, vult onderwijsdecaan Peter van Haastert van de RUG aan. “Eerst bezoeken we met de truck leerlingen op school; daarna komen leerlingen op bezoek bij Science LinX, het interactieve science center van de faculteit. Zo onderhouden we intensief contact met leerlingen en scholen. De faculteit legt zijn rode loper uit.”

© Nationale Onderwijsgids