Normal_rug-logo-522x391

Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2014 (NSE) blijkt dat de tevredenheid onder studenten van de Rijksuniversiteit Groningen licht is gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar. Op bijna alle thema's is een hogere score behaald dan in 2013. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 

Respondenten beoordeelden hun ervaringen met de Rijksuniversiteit Groningen door middel van een vragenlijst met een 5-puntsschaal beoordeling. De deelnemers beoordeelden hun studie met een 3,97. Vorig jaar was dat nog 3,95. Over de inhoud van de opleiding waren de respondenten ook iets positiever dan vorig jaar, dat onderdeel scoorde een 3,96 ten opzichte van een 3,93. Op de stelling of de deelnemer de universiteit aan zou bevelen aan anderen antwoordde 4,19 ja. 
 
Naast hun studie waren de studenten ook blij met hun studieomgeving (4,29) en hun huisvesting. De tevredenheid over de beschikbaarheid van woonruimte steeg flink: van 3,55 naar een score van 3,7. 
 
Over de voorbereiding op de beroepsloopbaan waren de studenten iets minder tevreden. Zij beoordeelden dit onderdeel met een 3,03. Toch ligt deze score ook hoger dan die van 2013: toen was de score een 3. 
 
© Nationale Onderwijsgids