Logo_logo_images_connect

De internationale tentoonstelling Op Kamers doet Tilburg aan. Van begin mei tot eind juli zijn in de aula van Tilburg University en in het Soul Café op TalentSquare in Tilburg foto’s te zien van studentenkamers uit de hele wereld. Van een Nederlandse containerwoning tot een Keniaans krottenhuis. Op dinsdag 3 juni is er een aanvullend programma met een panelgesprek over het nut van internationaal hoger onderwijs en de aftrap van een crowdfunding campagne door Tilburgse studenten voor studiefaciliteiten voor Liberiaanse studenten.

Panelgesprek ‘Educate a man, educate a nation’
Naar aanleiding van het foto-project organiseert Academic Forum van Tilburg University samen met Wereldpodium en studievereniging I*ESN een panelgesprek over internationalisering van het Hoger Onderwijs. Moet je internationale studenten na hun studie proberen te binden om zo een bijdrage te leveren aan onze eigen kenniseconomie, of hen juist stimuleren terug te keren naar hun (arme) land van herkomst om daar een steentje bij te dragen? Panelleden zijn onder meer rector magnificus van Tilburg University Philip Eijlander, hoogleraar ondernemerschap Joop Vianen en internationale studenten en alumni.

Crowdfunding campagne voor Liberiaanse studenten
Studenten van Tilburg University die gefotografeerd zijn voor Op Kamers gaan samen met enkele studieverenigingen crowdfunden voor een follow up van het fotoproject. De crowdfunders werven ook voor studiefaciliteiten voor Liberiaanse studenten en volgen daarbij de Liberiaanse student Emmanuel Reeves, die binnenkort afstudeert in International Business Law aan Tilburg University, om te kijken hoe hij zijn opgedane kennis gaat inzetten voor studenten aan de University of Liberia.

Tilburg University heeft al banden met het Liberiaanse hoger onderwijs, onder meer door talentvolle internationale studenten met scholarships in Tilburg te laten studeren en via het project Professors for Development, waarbij emeriti-hoogleraren zich belangeloos inzetten voor het hoger onderwijs in Afrika.