Normal_stef-blok

(Novum) - De bouw van studentenwoningen is ernstig vertraagd, maar de achterstand zal de komende periode worden ingehaald. Dat stelt de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting Kences. Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) is dezelfde mening toegedaan, zegt een woordvoerder van de minister dinsdag na berichtgeving van vakblad Vastgoedmarkt.

Het geplande aantal nieuwe studentenwoningen tot 2016 is te halen, stelt Kences. De projecten die hebben stilgelegen komen nu weer op gang. Over drie jaar moeten er zestienduizend nieuwe onderkomens zijn. Tot nu toe zijn daarvan zesduizend daadwerkelijk gebouwd.

Uit een rapport van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) bleek maandag dat de bouw van studentenwoningen enorm achterloopt bij de doelstelling die is overeengekomen in het Nationaal Actieplan Studentenhuisvesting. Op dit moment zijn 2722 studentenwoningen in ontwikkeling en worden er voor 3630 plannen gemaakt.

Veel projecten hebben stilgelegen vanwege onduidelijkheid over het woningwaarderingsstelsel, waarmee de prijs van een kamer wordt bepaald, aldus de LSVb.

De ondervindingen van de LSVb zijn volgens Vastgoedmarkt opzienbarend, omdat Blok de Tweede Kamer in juni nog schreef dat de bouw van studentenwoningen op schema lag.