Normal_studenthotel_jo5a1926

Met de opening van het nieuwe The Student Hotel op 1 september krijgt Amsterdam er maar liefst 707 studentenkamers bij. En dit zijn geen gewone studentenkamers; de jonge bewoners huisvesten in luxueuze en volledig uitgeruste designkamers, met gebruik van een scala aan gedeelde faciliteiten zoals een private gym, basketball court, bar-restaurant en studieruimtes. The Student Hotel werkt volgens het zogenaamde ‘Live & Learn’ concept; bewoners maken deel uit van een community met nationale en internationale studenten, wat het de perfecte omgeving maakt om te leren, leven en groeien. Met deze vernieuwende vorm van studentenaccommodatie speelt The Student Hotel in op enerzijds het groeiende tekort aan studentenkamers en anderzijds de veranderende wensen en behoeften van de moderne student.

Het traditionele beeld van de hospita, een verwaarloosde studentenkamer, vuilnis op de gang en driedubbel onderhuren, is achterhaald. The Student Hotel – met als pijlers comfort, convenience en community - is ontwikkeld om het ultieme droomonderkomen voor de moderne en hypermobiele student te creëren.

Alternatief voor studentenkamers
Door het structurele kamertekort zijn studenten ieder academisch jaar weer naarstig op zoek naar huisvesting. De toename van zowel nationale als internationale studenten brengt een grote druk op de markt voor studentenhuisvesting. Met de opening van de Amsterdamse vestiging en bestaande vestigingen in Rotterdam en Luik is The Student Hotel al goed voor ruim 1100 extra studentenkamers in de Benelux. “Studenten kunnen zonder wachtrijen en hospiteeravonden heel simpel online voor maximaal 10 maanden een kamer bij ons boeken. Zo vormen wij een springplank voor zowel Nederlandse als internationale studenten als het gaat om het zelfstandig wonen in een vreemde stad”, aldus oprichter Charlie MacGregor.

Zorgeloos studeren
The Student Hotel is zich goed bewust van de psychische druk bij studenten die hun eerste jaar ingaan. Het is een opeenstapeling van zorgen over de selectieve toelating van bepaalde opleidingen, het vinden van een kamer, een nieuwe omgeving, prestatiedruk en het behalen van studiepunten. MacGregor vertelt: “Als je gaat studeren heb je al genoeg aan je hoofd. Je eerste keer op kamers gaan hoort de mooiste tijd van je leven te zijn. Daar zorgen wij voor. De student rolt zijn koffertje naar binnen en The Student Hotel regelt de rest. We bieden een veilige en luxueuze thuishaven, die van alle gemakken is voorzien. Zo kunnen zij zich vanaf dag één van hun verblijf richten op hun studie, plezier, de stad verkennen en nieuwe vrienden maken.”

Inspelen op de moderne student
Een andere ontwikkeling die om de hoek komt kijken, is dat de verwachtingen van jongeren omhoog gaan. Zowel studenten als ouders betalen liever meer voor een goede opleiding. Datzelfde geldt voor studentenhuisvesting. Net als bij een hotel verwachten ze zekerheid, kwaliteit en constante service. Comfort, convenience and community is dan ook het uitgangspunt in alles wat The Student Hotel doet. “We komen tegemoet aan de primaire wensen van studenten, als het aankomt op studentenhuisvesting, en geven daarnaast iets extra’s.  Alles draait om het all-inclusive ‘hotel-style living’ idee. Bijna iedereen roept tijdens hun eerste bezoek dat ze weer student willen zijn, puur om hier te kunnen wonen”, zegt Frank Uffen, Manager Marketing & Partnerships. Bewoners van The Student Hotel krijgen een volledig gemeubileerde designkamer met een flatscreen-tv en wifi. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van allerlei gedeelde faciliteiten waaronder een private gym, game room met pooltafels, basketball court, bibliotheek, studieruimtes, laundry room, lounge en de gemeenschappelijke keukens. Uffen vervolgt: “Dat delen werkt heel goed, vooral als je nieuw bent in de stad. Studenten komen gelijk in een sociale context terecht. Een inspirerende omgeving, vol dynamiek. Om dit extra te stimuleren, organiseren we vanuit The Student Hotel allerlei groepsactiviteiten, zoals taalcursussen, workshops, BBQ’s en filmvertoningen.” The Student Hotel biedt tevens een optionele schoonmaakservice en volledige meal plans, verzorgd vanuit het aangrenzende restaurant The Kitchen. Bewoners krijgen tijdens hun verblijf bovendien een VANMOOF designfiets, waarmee ze direct de stad kunnen verkennen. Frank sluit af: “Er is 24-uurs toezicht en een waakzame staf, wat veel ouders ook een prettig gevoel geeft. Dit maakt The Student Hotel de ideale home away from home.”

Standaard kamers zijn beschikbaar vanaf € 595,- per maand en suites vanaf € 850,- per maand, voor de maximale periode van 10 maanden. Een deel van de kamers is geschikt voor kort verblijf (vanaf € 60,- per nacht) door bijvoorbeeld ouders, professoren en researchers. De prijzen voor een volledig gemeubileerde kamer zijn inclusief servicekosten, tv, wi-fi en onbeperkt gebruik van alle faciliteiten zoals de private gym, bibliotheek, studieruimtes, game room en gemeenschappelijke keukens. Gasten die meer dan een maand in het hotel verblijven krijgen tijdens hun verblijf tevens een VANMOOF designfiets om te gebruiken.
Extra’s als meal plans, persoonlijke trainingssessies en taalcursussen zijn apart aan te vragen.

© Nationale Onderwijsgids