Online college

LEIDEN - Universiteit Leiden zal binnenkort starten met de eerste collegereeks over Europees Recht op Coursera. De inschrijvingen verlopen al erg goed; er hebben zich na twee maanden al ruim 10.000 mensen aangemeld. Dat meldt de Volkskrant.

Coursera is een initiatief van verschillende instituten uit de Verenigde Staten, waarbij online gratis cursussen op academisch niveau worden aangeboden. Om deze cursusses te kunnen volgen is geen vooropleiding of toelatingstoets nodig en de cursus kan worden afgesloten met een 'verklaring van bekwaamheid'.

Universiteit Leiden is de eerste Nederlandse universiteit die meedoet aan de zogenaamde 'massive open online courses' (MOOC) van Coursera. Hoogleraar Europees Recht Stefaan van den Bogaert zal de colleges invullen. "Als je bedenkt dat er aan de hele rechtenfaculteit een kleine 5.000 studenten studeren en dat er na twee maanden, zonder noemenswaardige publiciteit, zich al twee keer zoveel mensen hebben aangemeld voor deze onlinecursus, dan realiseer je het potentieel van zo'n MOOC."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem