Normal_geld_briefgeld

DEN HAAG - De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft een zevental aanvragen van universiteiten gehonoreerd. Deze aanvragen betreffen de eenmalige financiële ondersteuning van hun Wetenschapsknooppunten. Daarover bericht de website van de KNAW.

In een Wetenschapsknooppunt is sprake van een samenwerking tussen universiteiten en bijvoorbeeld basisscholen, middelbare scholen en lerarenopleidingen. De bedoeling van dit knooppunt is om leerlingen te laten warmlopen voor wetenschappelijk onderzoek en hen hiermee vertrouwd te maken.

Het Platform Bèta Techniek is medefinancier. Elk van de aanvragers kan rekenen op een bijdrage van maximaal 650.000 euro. Een financiële bijdrage is toegekend aan: Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Technische Universiteit Delft (mede namens Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden), Universiteit van Tilburg (mede namens Technische Universiteit Eindhoven), Universiteit Twente, Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research centre.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres