Normal_universiteit_van_tilburg

TILBURG - Bijzonder hoogleraar Mirjam van Reisen van Tilburg University is onderscheiden door de regering van Liberia. Ze ontving de Golden Image Award omdat zij vrouwen ondersteunt bij het beëindigen van conflicten in Liberia en enkele andere landen.

De onderscheiding werd Van Reisen in Monrovia uitgereikt door de Liberiaanse vicepresident Joseph N. Boakai. Daarbij waren veel Liberiaanse en buitenlandse gasten aanwezig, onder wie de Tilburgse rector magnificus Philip Eijlander. Daarna werden Van Reisen en Eijlander ontvangen door president Ellen Johnson-Sirleaf. Nobelprijswinnaar Sirleaf accepteerde de uitnodiging voor een bezoek aan Tilburg University in november 2012.

Van Reisen heeft vrouwelijke leiders uit Afrika en andere conflictregio’s geholpen op te komen voor hun rechten op basis van resolutie 1325 van de VN-Veiligheidsraad. Deze resolutie stelt dat iedereen die meisjes en vrouwen geweld aandoet, vervolgd moet worden. Vrouwen, die vaak slachtoffer zijn van gewapende conflicten, kunnen een belangrijke rol spelen bij het oplossen en voorkomen ervan.

In oktober 2010 werd Van Reisen benoemd tot bijzonder hoogleraar International Social Responsibility op de Marga Klompé-leerstoel aan de Tilburg School of Humanities.

Via persbericht Tilburg University

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres