Normal_erasmus_universiteit_rotterdam_bron_eur-nl_naam_erick_fecken2

ROTTERDAM – De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft voor de opening van het Academisch Jaar 2012-2013 Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden uitgenodigd als gastspreker. Deze universitaire plechtigheid zal plaatshebben op maandag 3 september 2012.

De rede van Prins Constantijn zal in het teken staan van internationalisering en Europa. Beide worden steeds belangrijker voor universiteiten. Prins Constantijn (1969) werkt sinds 2010 voor het Kabinet van Eurocommissaris Kroes, die verantwoordelijk is voor de portefeuille ‘Digitale Agenda’.

Bij de opening Academisch Jaar spreken ook de voorzitter van het College van Bestuur mr. Pauline van der Meer Mohr en rector magnificus prof.dr. Henk Schmidt.

Tijdens de plechtigheid zal de rector magnificus ook de jaarlijkse universitaire prijzen uitreiken. De Onderzoeksprijs is dit jaar voor dr. Martijn Burger (Erasmus School of Economics). Prof. dr.ir. Axel Themmen (Erasmus MC) ontvangt de Onderwijsprijs.

Bij de studenten krijgt Johanna Thoma MA (Faculteit Wijsbegeerte) de prof. Bruinsprijs uitgereikt voor de beste research master (Philosophy & Economics). Drs. Abdelilah el Barzouhi (Erasmus MC) ontvangt de prof. H.W. Lambersprijs voor de beste student met twee mastertitels (Clinical Research en Zorgmanagement).

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen