Normal_uva

AMSTERDAM - In LAB zijn onderzoeksvoorzieningen en geavanceerde apparatuur van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) bijeengebracht: van slaaplab tot babylab en van virtual reality tot fMRI-hersenscanner. Op donderdag 14 juni opende LAB officieel zijn deuren.

LAB is de plek waar onderzoek en onderzoekers van de domeinen Psychologie, Pedagogiek en Onderwijskunde, Communicatiewetenschap en Sociale wetenschappen bijeenkomen en elkaars onderzoek versterken. Ook andere disciplines, binnen en buiten de UvA, kunnen gebruikmaken van de faciliteiten.

Door het interdisciplinaire karakter van LAB  kan kruisbestuiving en samenwerking ontstaan binnen en buiten verschillende vakgebieden. Het onderzoekszwaartepunt Brain and Cognition neemt hierbij een belangrijke plaats in. Het volledige spectrum van onderzoekstechnieken is voorhanden in LAB: van vragenlijsten en gedragstesten tot onderzoek met behulp van functionele MRI, electro-encephalografie (EEG), transcraniële magneetstimulatie (TMS), en eyetracking.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen