2 augustus 2012 om 14:29
< 1 min lezen

Gezonde patat uit Groningen

GRONINGEN - Patat is lekker, maar ongezond. Onderzoekers van het Carbohydrate Competence Center (CCC) van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelen gezonde patat. Een wereldprimeur. Dat meldt de website van het magazine Boerderij.

Vooral onverzadigde vetten en koolhydraten maken patat tot een minder verantwoorde snack. In de gezonde patat van het Groninger CCC zitten koolhydraten die langzaam afbreken. Daardoor zouden mensen die patat eten, daarvan minder dik worden.

Het CCC werkt met een aantal agrofoodbedrijven en enkele kennisinstellingen aan de ontwikkeling van gezonde patat.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van universiteit
    • Universiteit

    LSVb roept studenten op massaal te gaan stemmen tijdens verkiezingen

    10 oktober 2025 om 15:50
    • Universiteit

    Bonden willen meer aandacht voor het onderwijs in aanloop naar verkiezingen

    10 oktober 2025 om 13:01

Aankomende evenementen

29 Oct
Jaarcongres Traumasensitief onderwijs
  • Noord-Holland
10 Nov
SURF Onderwijsdagen 2025
  • Zuid-Holland
20 Nov
Leerkrachtendag Burgerschap
  • Noord-Brabant