Nieuwe regels leerlingenvervoer Doesburg veranderen niet

De nieuwe regels voor het leerlingenvervoer in Doesburg veranderen niet. Iedere ouder moet zijn of haar kind één dag per week zelf naar school brengen en ook weer ophalen. Bij twee ouders betekent dat dus twee dagen per week. Dat meldt Omroep Gelderland.

De nieuwe regels zorgden voor onrustige ouders. Het was ze vaak niet helemaal duidelijk dat ze twee dagen het vervoer naar school moesten regelen. Aan het begin van de raadsvergadering donderdagavond 4 juli maakte wethouder Bart Elbers meteen zijn excuses. “Onze communicatie was zorgvuldig bedoeld, maar is niet goed geweest.”

De regels blijven zoals ze zijn, maar Elbers geeft wel aan dat als ouders aangeven echt geen vervoer te kunnen regelen dat de gemeente niet streng zal optreden.

Nieuwe regels leerlingenvervoer 

Een meerderheid van de politieke partijen uit de gemeenteraad wil dat wethouder Elbers de woorden zwart op wit zet. Ook willen de partijen dat de wethouder in september of oktober al met een evaluatie komt over de gevolgen van de nieuwe regels omtrent het leerlingenvervoer.

Probleemgeval 

Het leerlingenvervoer is in Doesburg, net zoals in meerdere gemeenten, een probleemgeval. Vanwege een groot tekort aan chauffeurs kunnen niet alle ritten gereden worden. En het leerlingenvervoer kost ieder jaar veel geld. In de gemeente Doesburg gaat het om een half miljoen euro per jaar voor het vervoer van tachtig kinderen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk