Docenten Auris College tekenen protest aan op schoolplein met stoepkrijt

Rondom het Auris College in Goes heerst nog veel onzekerheid. De school voor dove en slechthorende kinderen zou nog minstens een jaar openblijven. Docenten maken zich ernstige zorgen en zijn boos omdat het van binnenuit onrustig is. Het schoolplein werd vrijdagmiddag 21 juni dan ook ondergekliederd met stoepkrijt. Dat deden de docenten samen met de leerlingen. Dat meldt Omroep Zeeland.

Docent Sanne vertelt tijdens een interview bij het radioprogramma Zeeland Nu dat ze zich het meeste zorgen maakt over de kinderen. Het is de bedoeling dat de school na de zomer van 2025 sluit. Voor veel leerlingen van het Auris College is het geen optie om zomaar naar een andere school te gaan. Er zijn in Zeeland ook geen andere scholen voor doven, slechthorenden of kinderen met een taalontwikkelingsprobleem. 

Leerlingen verdwijnen naar de achtergrond 

Op andere scholen zullen de leerlingen naar de achtergrond verdwijnen, vreest Sanne. Daar zijn ze dan niet meer in beeld. Op een ‘normale’ school is het nog maar de vraag of het lukt om de kinderen individueel te begeleiden. 

Zorgen 

Dit laatste schooljaar zijn er sowieso grote zorgen. De leraren kregen vrijdag 21 juni te horen dat de teamleider na de zomervakantie niet meer op de school terugkeert. Volgens de directie heeft de teamleider dit zelf besloten, maar collega’s geloven dit verhaal niet helemaal.

De directie van het Auris College geeft aan begrip te hebben voor de onzekerheid die er heerst in binnen het lerarenteam. De schoolsluiting valt hen ook zwaar en de directie geeft aan dat daar meerdere keren over gesproken is.

Actie met stoepkrijt 

Het schoolplein stond vrijdagmiddag vol met stoepkrijtteksten als ‘jullie breken ons’ en ‘hoezo weg’. Of dit iets zal oplossen aan de situatie is nog maar de vraag, maar volgens Sanne hebben de docenten en de leerlingen zich tenminste weer even laten zien met deze actie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk