Utrechtse ouders maken zich grote zorgen over problemen leerlingenvervoer

Na de brief van de gemeente Utrecht maakt Iris Avezaat zich zorgen. Want hoe kunnen haar kinderen naar school als het leerlingenvervoer niet op orde is? En ze is niet de enige, want er zijn zo’n 600 kinderen in de gemeente Utrecht die hetzelfde ervaren. Dat meldt RTV Utrecht.

Vijf gemeenten in Utrecht gaven aan dat het niet ging lukken met het leerlingenvervoer voor het nieuwe schooljaar. Er zijn problemen met de aanbesteding. Een contract met een nieuwe vervoerder opstellen zal lastig worden voor de start van het nieuwe schooljaar. Het oude contract stopt deze zomer en het nieuwe gaat pas in na de kerstvakantie. De gezinnen zitten vier maanden zonder leerlingenvervoer.

Speciaal onderwijs 

Hoe gaan deze kinderen dan naar school? De kinderen van Avezaat zitten beiden op een school voor speciaal onderwijs in Veenendaal terwijl ze in Amerongen wonen. Er zitten geen leerlingen die naar dezelfde school gaan in de taxibus van de kinderen van Avezaat. “Vanwege mijn werk red ik het niet om de kinderen zelf naar school te brengen.”

Oplossing voor de zomervakantie 

Wethouder Karin Oyevaar van de Utrechtse Heuvelrug geeft aan dat ze voor de aankomende zomervakantie een oplossing hebben gevonden. Er wordt gepraat met vervoerders uit de regio of zij misschien chauffeurs beschikbaar hebben.  “De ouders horen binnen twee weken van ons”, aldus Oyevaar.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk