Hermen J. Jacobs-prijs 2024: waardering voor verbetering speciaal onderwijs

Ken jij een persoon of organisatie die een verdienste heeft geleverd aan de verbetering van het speciaal onderwijs? Of juist aan het onderwijs voor kinderen met specifieke behoeften binnen het regulier onderwijs? Deze persoon of organisatie kan je vóór 30 juni 2024 nomineren voor de Hermen J. Jacobs-prijs 2024. Genomineerden maken kans op een geldprijs van 10.000 euro. Dat meldt het Onderwijs van Morgen.

Het speciaal onderwijs is belangrijk in het bieden van het juiste onderwijs aan kinderen met specifieke behoeften. Om daarin de beste prestaties te appreciëren en innovatie te stimuleren, reikt het Hermen J. Jacobsfonds om de twee jaar de Hermen J. Jacobs-priijs uit.

Hermen J. Jacobs 

In het buitengewoon onderwijs was Hermen J. Jacobs de voortrekker. Hij heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van het buitengewoon onderwijs. Individuen en organisatie die Jacobs achternagaan en zich inzetten voor het verbeteren van het speciaal onderwijs krijgen waardering door deze prijs.

Via de website van het Hermen J. Jacobsfonds is het mogelijk om iemand te nomineren voor de prijs. Op de website vind je ook meer informatie over de voorwaarden en de procedure.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk