Ouders slaan handen ineen om leerlingenvervoer landelijk te verbeteren

De actiegroep Veilig en Passend Leerlingenvervoer wil dat de overheid het zorg-veiligheid component opneemt in de Wet leerlingenvervoer. Ouders uit de regio’s Duin- en Bollenstreek, Zaanstad, Haarlemmermeer en Den Haag hebben hun handen ineengeslagen om dat via deze actiegroep mogelijk te maken. Ze hebben een crowdfunding opgezet om hiervoor een ervaren advocaat in te schakelen. Dit melden Bollenstreek Omroep en Steunactie. 

Ouders klagen al jaren over de verslechterde kwaliteit van het leerlingenvervoer.  Per gemeente is het aanbod en de service verschillend, waardoor de kwaliteit van het vervoer ook nog eens flink kan variëren. Om ervoor te zorgen dat leerlingen overal van dezelfde kwaliteit en veiligheid kunnen genieten, roept de actiegroep Veilig en Passend Leerlingenvervoer op om het zorg- veiligheidscomponent op te nemen in de Wet leerlingenvervoer.

Juridisch traject opstarten

Het doel is om het gesprek open te trekken en te onderzoeken of het ergens schort aan de wet. Daarom is de actiegroep op zoek naar een advocaat die hierbij kan helpen. Via een crowdfundingactie hopen de verenigde ouders 3.000 euro op te halen voor het juridisch traject.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky