Leerlingen van Mackayschool uit Meppel gaan Alpe d'Huez beklimmen

Leerlingen van de Mackayschool uit Meppel reizen op 27 mei richting de Alpe d’Huez. De scholieren van de school voor voortgezet speciaal onderwijs gaan op woensdag 29 mei de beroemde berg beklimmen. Dit doen zij op de fiets. Een aantal leerkrachten, assistenten en vrijwilligers zullen de leerlingen begeleiden. Dat meldt de Meppeler Courant. 

De leerlingen trainen al elke maandagmiddag na schooltijd. Dan zijn ze te vinden in sportschool Civitas in Meppel. Ook zijn de leerlingen al op pad geweest om flyers uit te delen. Zo willen ze zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen, anders is het niet mogelijk om deze reis te ondernemen.

Speciale bidons 

Op alle scholen in Staphorst, IJhorst, Nijeveen en Meppel die aangesloten zijn bij onderwijsorganisatie Promes, zijn speciale bidons te koop. Zij kosten zes euro per stuk. De Mackayschool verkoopt uiteraard de bidon zelf ook. Het geld dat de scholen hiermee ophalen gaat naar de reis richting de Alpe d’Huez.

Mooi project voor de leerlingen 

Directeur van de Mackayschool Ronald Kamerman vindt het voor zijn leerlingen een mooi project om aan mee te doen. “Ook al hebben ze een beperking, ze willen toch die uitdaging aangaan en kijken waar hun grenzen liggen. Dat kan heel veel doen voor hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk