Almelose school geeft ouders en kinderen rust door betere zorg onder schooltijd

De Dr. Herderscheeschool voor speciaal onderwijs uit Almelo krijgt extra ondersteuning van zorgprofessionals per klas in plaats van de normale individuele jeugdhulpindicatie. In de klas lopen zorgverleners van De Twentse Zorgcentra met de docenten mee. Dat meldt Twentefm.

De pilot op de Herderscheeschool is een samenwerking met de gemeente Almelo en de Twentse Zorgcentra. De proef met de naam ‘Zorg in Onderwijstijd’ moet leiden tot betere zorg onder schooltijd voor kinderen die naast passend onderwijs ook persoonlijke zorg nodig hebben. Adjunct-directeur Bas Hesselink vindt het een hele verbetering dat er nu onder schooltijd ondersteuning is van zorgprofessionals. ‘Het geeft leerlingen in de pilotgroepen meer rust als de juiste persoon aanwezig is op het moment dat er ondersteuning nodig is. Voor deze leerlingen is rust en duidelijkheid belangrijk om goed onderwijs te kunnen volgen.”

Speciaal onderwijs 

De Dr. Herderscheeschool is een school voor leerlingen in de basisschoolleeftijd die moeilijk kunnen leren. De school en de wijkcoach hebben de afgelopen periode contact opgenomen met de ouders over de pilot.

Zorgaanbod onder schooltijd 

Voor SO-leerlingen op De Rietpluim moet de proef er ook voor gaan zorgen dat kinderen gebruik kunnen maken van het zorgaanbod onder schooltijd.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk