Zorgen over leerlingenvervoer tijdens Operatie Ring Zuid in Groningen

Er zijn zorgen ontstaan over het leerlingenvervoer tijdens Operatie Ring Zuid in Groningen. Stadspartij 100% voor Groningen zegt dat de vervoerders nog geen vergunning hebben gekregen om over de busbanen te mogen rijden. Dat meldt OOGTV. 

Vanaf zaterdag 23 maart gaat Operatie Ring Zuid van start. Tot september zullen er vaker wegafsluitingen en omleidingen zijn rondom Groningen. Raadleden Niels Hilboesen en Mariska Sloot hebben bericht vanuit het leerlingenvervoer ontvangen. Het is niet duidelijk waar de chauffeurs aan toe zijn.

Op tijd op school komen 

De raadsleden vinden het belangrijk dat de leerlingen op tijd op school kunnen komen. Daarbij maakt het wat hen betreft niet uit welk onderwijs ze volgen. Het leerlingenvervoer is er speciaal voor kinderen die niet op een andere manier naar school kunnen komen. Vaak zijn dit leerlingen van het speciaal onderwijs.

“Wij vinden dat de vervoerders bij afsluitingen niet in de files terecht mogen komen”, aldus de raadsleden. Een aantal vervoerders hebben bij de gemeente al een vergunning aangevraagd om op de busbanen te kunnen rijden. Daar heeft de gemeente nog geen antwoord op gegeven. Hilboesen en Sloot willen daarom graag weten wat de gemeente gaat doen om de leerlingen op tijd op school te laten komen.

Politieke Woensdag 

Woensdag 20 maart worden de vragen hopelijk beantwoord tijdens de Politieke Woensdag.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk