KNVB introduceert schoolvoetbaltoernooi voor speciaal onderwijs

De KNVB heeft het afgelopen schooljaar voetbaltoernooien geïntroduceerd voor het speciaal onderwijs. Naast de meiden en de groepen 5/6 en 7/8 gemengd, is het nu voor groepen uit het speciaal onderwijs mogelijk om deel te nemen aan een schoolvoetbaltoernooi in de buurt. Deze toernooien worden georganiseerd in samenwerking met Albert Heijn en Fonds Gehandicaptensport, aldus KNVB.

Het KNVB Schoolvoetbal was vorig jaar een groot succes en daarom wordt het dit jaar weer geregeld voor het speciaal onderwijs. Er zullen dit seizoen meer toernooien worden georganiseerd. Dat zorgt ervoor dat er dit jaar meer scholen kunnen deelnemen aan een toernooi in de buurt. 

De betrokken organisaties

Er zijn tien betrokken organisaties die meehelpen met het organiseren van de toernooien voor het (voortgezet) speciaal onderwijs. Inschrijven voor een toernooi kan in de categorie onder de 12 jaar en onder de 14 jaar. Bij de vorige editie waren er 200 deelnemende kinderen. Dat is voor dit jaar al dik verdubbeld, er zijn inmiddels al meer dan 500 aanmeldingen. Voor een aantal toernooi locaties zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus wees snel!

Er zijn dus tien deelnemende organisaties, deze zijn vanuit alle regio’s van Nederland. Dit zijn alle organisaties:

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema